Skip navigation

hari ini saya akan bincang mengenai cara memakai tudung yang terbaik. ramai orang yang saya lihat hari ini kurang mempraktikkan cara memakai tudung yang baik. hal ini tidak mengecualikan saya.

untuk memakai tudung, peraturan pertama anda hendaklah memiliki anak tudung yang sesuai mengikut keselesaan anda. terdapat banyak jenis anak tudung di pasaran sekarang, ada yang boleh diikat dibelakangnya, dan ada juga yang tradisional. terpulang kepada anda untuk memilih asalkan anak tudung itu dapat menghalang rambut anda dari keluar dari tudung anda.

lulus perkara itu, kita bergerak ke department seterusnya.

cara memilih tudung…

tudung yang hendak dipakai hendaklah mematuhi hukum islam di mana islam melarang wanita memakai pakaian yang jarang. maka, kita hendaklah elakkan dari membeli tudung yang jarang. tapi, dalam dunia yang moden ni, tudung yang jarang ni boleh dijadikan hiasan dengan memakainya di luar tudung anda sebagai lapisan kedua.

cara memakai tudung…

cara untuk memakai tudung, tudung hendaklah menutupi dada. panjang tudung juga mengikut keselesaan. jika anda kurang selesa memakai tudung labuh, anda boleh memakai tudung bawal. tapi, pastikan tudung anda tidak terlalu kecil sehingga tidak dapat menutup apa yang sepatutnya ditutup.

selain itu, kepada rakan2 yang masih tidak memakai tudung full time, berlatihlah, kerana anda nampak lebih cantik dengan bertudung. saya percaya anda hendak memakai tudung, tetapi menunggu untuk hati anda terbuka untuk memakainya. jika apa yang saya katakan ini benar, pakailah tudung dari awal. anda tidak akan rugi malah anda akan untung. percayalah. selamat mencuba rakan2.

assalamualaikum

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: